Pressträff med presentation av Industriekonomernas konjunkturprognos

Om utbildningen
Plats

Efter ett relativt starkt 2022 väntar en kraftig konjunkturförsvagning under 2023. De utbudsstörningar som funnits i spåren av pandemin har följts av det ryska anfallskriget mot Ukraina. Den stigande inflationen bekämpas med räntevapnet av inte minst den amerikanska centralbanken samtidigt som Europa kastats in i en energikris till följd av bland annat den strypta gastillförseln från Ryssland.

På plats finns Industriekonomernas ekonomer Kerstin Hallsten och Mats Kinnwall för att redogöra för den ekonomiska utvecklingen.

Anmälan:
Skicka din anmälan till per.braconier@teknikforetagen.se senast den 26 september.

Industriekonomerna utgörs av Teknikföretagens och Industriarbetsgivarnas ekonomer. Det här är en förkortad uppdatering av konjunkturläget. Ordinarie konjunkturprognos publiceras två gånger per år, i maj respektive november.

Teknikföretagen, Storgatan 5 i Stockholm

Pressträff med presentation av Industriekonomernas konjunkturprognos
Datum
27/09/2022
Tid
09.00-10.00
Till anmälan

Vanliga frågor

Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Sirius-webbinarium om kompetensförsörjning
Datum
04/12/2023
Tid
09.00-10.00

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer