Basindustrins dag - Fokus kompetensförsörjning

Om utbildningen
Plats

För tionde året i rad arrangerar Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, Skogsindustrierna och Svemin Basindustrins dag - Fokus kompetensförsörjning. För att fira detta jubileum har vi valt att förlägga årets arrangemang till Luleå och Norrbotten. Nytt för i år är även att programmet har utökats från en till två dagar. Den första dagen ägnas åt föreläsningar och diskussion om aktuella frågor kopplats till basindustrins kompetensförsörjning. Dagen avslutas med en gemensam middag. Den andra dagen gör vi studiebesök hos två av regionens arbetsgivare: SSAB i Luleå inklusive HYBRIT:s pilotanläggning eller Smurfit Kappa Piteå.

Datum: 11-12 oktober 2022

Plats: Kulturens hus, Luleå

Evenemanget inklusive måltider är kostnadsfritt. Observera att en no-show avgift kommer att tas ut om man anmäler sig och inte deltar. Deltagare som är i behov av övernattning i Luleå ombesörjer detta själv.

Preliminärt program

11 oktober - Basindustrins dag

12.00 Lunch, Kulturens hus i Luleå

13.00 Basindustrins dag inleds. Moderator Amelie von Zweigbergk

Under eftermiddagen kommer vi att får ta del av många spännande föredrag och diskussioner med koppling till basindustrins kompetensförsörjning. På scenen kommer vi bland annat att få möta representanter från basindustrins företag och branschorganisationer, politiken, myndigheter samt utbildningsväsendet. Ett detaljerat program för eftermiddagen kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

12 oktober - Studiebesök

08.00 Samling Kulturens hus i Luleå. Presentation av SSAB och Smurfit Kappa

08.30 Avresa till SSAB i Luleå respektive Smurfit Kappa Piteå

09.30-12.00 Studiebesök

13.00 Lunch Kulturens hus i Luleå, avslutning och hemfärd

Då det är ett begränsat antal platser på respektive studiebesök kommer du att beredas plats på ditt förstahandsval i mån av plats.

Smurfit Kappa Piteå

Europas största kraftlinerbruk med en årlig produktion på över 700 000 ton kraftliner, vilket är ett papper som används för att tillverka högklassig wellpapp. Smurfit Kappa Piteå är Piteås största privata arbetsgivare med ca 510 anställda.

SSAB och HYBRIT, Luleå

I Luleå tillverkar SSAB malmbaserat stål av järnmalmspellets, som huvudsakligen kommer från Malmfälten. Stålet gjuts till ämnen som transporteras med tåg till valsverket i Borlänge för vidare förädling.

Sedan 2016 har HYBRIT som drivs av SSAB, Vattenfall och LKAB arbetat med utvecklingen av världens första fossilfria stål. I Luleå har man sedan 2020 en pilotanläggning för direktreduktion.

Hotell

Det finns ett antal rum reserverade för deltagare på Basindustrins dag på nedanstående hotell i Luleå. Denna reservation kommer att finnas kvar till mitten av augusti.

Clarion Sense Luleå

Ange följande kod i samband med bokning: 23485

Kostnad för enkelrum: 1415 kr/natt

För bokning: tel. 0920 45 04 50 eller e-post  emily.kivisalu@choice.se

Quality Hotel Luleå

Ange följande kod i samband med bokning: Basindustrins dag

Kostnad för enkelrum: 1425 kr/natt För bokning: e-post q.lulea@choice.se

Luleå

Basindustrins dag - Fokus kompetensförsörjning
Kostnad Kostnadsfritt
Datum
11/10/2022
12/10/2022
Tid
12.00-19.00
08.00-13.00
Till anmälan

Vanliga frågor

Har Coronapandemin påverkat kursverksamheten?
Den pågående Coronapandemin påverkar Industriarbetsgivarnas kursverksamhet under de kommande månaderna. För närvarande håller vi kurser digitalt via Microsoft Teams.
Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer