Den gröna omställningen innebär en omfattande potential för industrin i Sverige. Företagen genomför enorma investeringar, inte minst i norr, samtidigt som flera tydliga hinder för tillväxt tornar upp sig.
Omställningen innebär utmaningar med såväl kompetensförsörjning som infrastruktur och bostäder. För att företagen ska lyckas behöver de konkurrenskraftiga villkor och stabilitet.
Tillsammans med riksdagsledamoten Oliver Rosengren (M) bjuder Industriarbetsgivarna in till ett seminarium på temat ”Nyindustrialiseringen och omställningen – vad kan Sverige lära av andra länder”. I en ny rapport granskar samhällsdebattören och teknologie doktor Nima Sanandaji närmare vilka lärdomar Sverige kan dra av andra länder och vilka förutsättningar svensk basindustri behöver för att lyckas med nyindustrialiseringen. Sanandaji har intervjuat företrädare för ett antal av de basindustriföretag som just nu investerar stort i grön omställning.
Tid: Onsdag 13 mars kl. 12.00 – 13.00, en enklare lunch serveras från 11.30
Plats: Riksdagshuset, ingång via Norrbro 1a, Stockholm. Lokal: RÖ9-54
Observera att giltig fotolegitimation krävs vid den säkerhetskontroll som sker vid inpassering till Riksdagens lokaler.
Riksdagshuset, Norrbro 1a, Stockholm
Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.
Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.
Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.