Sirius-webbinarium om kompetensförsörjning

Om utbildningen
Plats

Hur ska kompetensförsörjning inom massa- och pappersindustrin se ut nu och i framtiden? Välkommen till ett webbinarium den 4 december kl. 09.00 riktat till företrädare för arbetsgivare och fackliga organisationer.

Kompetensfrågan är komplex. Det måste anställas nya medarbetare inom industrin, medarbetare som vill stanna kvar och utvecklas i yrket samt att vi måste ta till vara den kunskap som finns idag men är på väg bort genom stora pensionsavgångar i branschen.  Det handlar om kompetensförsörjning, kompetensutveckling och inte minst kompetensöverföring. Hur löser vi detta på bästa sätt?

Under webbinariet tittar vi på resultatet från en marknadsundersökning, som visar oss hur det ser ut, och diskuterar hur vi kan fortsätta att arbeta mot gemensamma mål. Målet är en god och sund bransch med medarbetare som gillar sitt arbete och ser en framtid i Pappers- och massaindustrin.

Föreläsare är Jesper Hedin, Industriarbetsgivarna och Ellen Myrén Scott, Billerud Gruvön.

Webbinariet är kostnadsfritt.

Webbinariet riktar sig till arbetsgivare och fackliga organisationer inom massa- och pappersindustrin, men även arbetsgivare och fackliga organisationer inom sågverksindustrin är välkomna!

Välkommen önskar Sirius arbetsgrupp för utbildningsfrågor!

Digitalt via Microsoft Teams

Sirius-webbinarium om kompetensförsörjning
Kostnad Kostnadsfritt
Datum
04/12/2023
Tid
09.00-10.00
Till anmälan

Vanliga frågor

Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer