Webbinarium om Nya LAS - Överenskommelsen om trygghet, omställning och anställningsskydd på den svenska arbetsmarknaden

Om utbildningen

Centrala parter på den svenska arbetsmarknaden har träffat överenskommelse om trygghet, omställning och anställningsskydd. Överenskommelsen förutsätter för att antas som avtal förändringar i befintlig lagstiftning. Parterna har därför gemensamt ställt krav på staten att genomföra sådana förändringar. Den 11 januari 2021 tillsatte regeringen tre parallella statliga utredningar för att gå vidare med genomförandet av parternas överenskommelse. Viktiga delar av arbetsrätten reformeras när lagen om anställningsskydd, LAS, ändras. Samtidigt ökar möjligheterna till kompetensutveckling med ett nytt omställningsstudiestöd. Förändringarna beräknas träda i kraft den 30 juni 2022.   

Syfte
Webbinariet vänder sig till dig som arbetar inom HR och är intresserad av en översiktlig genomgång av de nya reglerna som är på gång gällande LAS och Omställning. En del förändringar kommer att regleras enligt lag medan andra förändringar endast gäller arbetsgivare som är anslutna till partsöverenskommelsen.

Mål
Webbinariet syftar till att ge dig en samlad bild av vilka förändringar som är på gång och skillnader jämfört med dagens regler.

Målgrupp
Webbinariet vänder sig till alla inom företaget som i sitt dagliga arbetet hanterar arbetsrättsliga frågor eller personalfrågor för arbetsgivarens räkning. t.ex. personalhandläggare, företagets representanter vid fackliga förhandlingar, chefer/arbetsledare med personalansvar, lönehandläggare m.fl.

Förkunskaper
Webbinariet är grundläggande. Inga särskilda förkunskaper behövs.

Webbinariet vänder sig till dig som arbetar på ett företag som är medlem i Industriarbetsgivarna.

Webbinarium om Nya LAS - Överenskommelsen om trygghet, omställning och anställningsskydd på den svenska arbetsmarknaden
Kostnad Kostnadsfritt
Datum
02/06/2022
Tid
10.00-11.30
Till anmälan

Vanliga frågor

Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Chefen och arbetsmiljön
Datum
12/03/2025
13/03/2025
Tid
09.00-12.00
09.00-12.00

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer