07 oktober 2024

Det ekonomiska läget inför avtalsrörelsen


Det ekonomiska läget inför avtalsrörelsen Kerstin Hallsten och Eric Spector

Hur utvecklas ekonomin framåt? Hur ser det ut efter de kommande avtalsförhandlingarna? Det svarar Industriarbetsgivarna och Teknikföretagen på i en ny konjunkturrapport som presenteras i samband med ett seminarium den 6 november.

Inflationen klingar av och centralbanker i Sverige och omvärlden har börjat sänka räntorna igen. Färden mot starkare ekonomisk utveckling kantas dock av en rad osäkerheter och svagheter. Rysslands anfallskrig mot Ukraina, annan geopolitisk oro och frågetecken kring tillväxten i viktiga exportländer är exempel på sådana.

Vilken bedömning och prognos över den ekonomiska utvecklingen gör då Industriarbetsgivarna och Teknikföretagen? Det presenteras på ett frukostseminarium den 6 november. Media, företrädare för medlemsföretag, partsföreträdare och andra intresserade hälsas hjärtligt välkomna!

Rapporten presenteras av Industriarbetsgivarna och Teknikföretagens chefekonomer Kerstin Hallsten och Erik Spector. Swedbanks prognoschef Andreas Wallström medverkar och kommenterar rapporten.

Kaffe och fralla serveras från 8.30. 

Näringslivets Hus, lokal Projektrummet, Storgatan 19, Stockholm


avtal25 Ekonomi