10 mars 2022

Ny förhandlare till Industriarbetsgivarna


Clara Wiklund, Industriarbetsgivarna

Industriarbetsgivarna har anställt Clara Wiklund som förhandlare och arbetsrättsjurist. Wiklund kommer närmast från tjänsten som arbetsrättsjurist på SLU.

Clara Wiklund, som tillträdde tjänsten på Industriarbetsgivarna den 1 mars 2022, har mångårig erfarenhet av förhandlingar och arbetsrätt. Hon har tidigare arbetat vid SLU, Sveriges landsbruksuniversitet, där hon arbetat med arbetsrättsfrågor åt universitetet med dess 3 200 anställda. Clara Wiklund har en jur. kand.-examen från Uppsala universitet. Från 2005 till 2020 arbetade hon inom arbetsrätts- och förhandlingsgruppen på Svensk Handel och hade bland annat avtalsansvaret för Detaljhandelsavtalet.

– Vi är mycket glada över att ha anställt Clara Wiklund. Med sin långa erfarenhet och djupa kompetens inom arbetsrätt och förhandlingar är hon ett mycket viktigt tillskott till vår verksamhet inom arbetsgivarservice, säger Kristina Karmestedt Estman, biträdande förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.

– Det är riktigt roligt att nu vara på plats på Industriarbetsgivarna tillsammans med kompetenta kollegor. Jag ser fram emot att lära känna våra medlemsföretag, som verkar inom verkligt intressanta branscher, säger Clara Wiklund.

Kontakt

Clara Wiklund
Clara Wiklund
Arbetsrättsjurist, förhandlare
Kristina Karmestedt Estman
Kristina Karmestedt Estman
Biträdande förhandlingschef

arbetsgivarfrågor