Fem år efter #metoo: Vad har hänt och vad bör vi göra nu?
Ta del av de senaste resultaten från undersökning om sexuella trakasserier i arbetslivet.
Från Industriarbetsgivarna medverkar Viktoria Lundqvist, arbetsrättsjurist och förhandlare.
Datum: Onsdag 1 juni kl. 10.00-11.00
Plats: Vasagatan 11 i Stockholm eller digitalt via länk
Seminariet är kostnadsfritt.
Seminariets innehåll:
Kantar Public presenterar de senaste resultaten från en Sifo-undersökning som genomförts tre gånger; den första tiden strax efter #metoo-uppropen 2018, den andra 2020 och den tredje 2022. Undersökningen baseras på svar från ett representativt urval av den yrkesverksamma allmänheten, i Sifopanelen.
— Har utsattheten för sexuella trakasserier och tystnadskulturen förändrats sedan #metoo?
— Hur har förekomst och karaktär av sexuella trakasserier sett ut under pandemin?
— Vad bör arbetsgivare känna till i sitt förebyggande arbete ute på arbetsplatserna?
— Vad behöver och kan vi; arbetsmarknadens parter, näringsliv, politiker och forskarsamhälle tillsammans göra framåt?
Medverkande:
— Eva Nordmark, Sveriges arbetsmarknads- och jämställdhetsminister, berättar hur de arbetar med att förebygga och sprida kunskap om sexuella trakasserier på svensk arbetsmarknad.
— Fredrik Bondestam, docent i sociologi vid Uppsala universitet och föreståndare för Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet, är med och diskuterar resultaten och relaterad forskning.
Medverkande parter:
Industriarbetsgivarna, Unionen, LO, Byggnads, Handels, och Kommunal har stöttat och finansierat Trakasseribarometern 2022.
Under seminariet har du möjlighet att ställa frågor direkt till presentatörerna.
Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.
Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.
Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.