För att lyckas i fackliga förhandlingar behöver du en bra grund att stå på. De fackliga motparterna är ofta pålästa och kunniga. Förhandlingar är inte bara psykologi utan lika mycket kunskap om förhandlingsregler och strategier. Kursen ges i samarbete med IKEM.
Under kursen reder vi ut det regelverk som omgärdar de arbetsrättsliga förhandlingarna och klargör det ansvar i förhandlingsarbetet som är förenat med rollen som arbetsgivarföreträdare. Du får även kunskap om hur du kan undvika låsningar och istället öppna vägen mot att hitta lösningar.
Syfte
Kursen ger dig som arbetsgivarföreträdare dels en teoretisk grund, dels praktiska råd för att lyckas i arbetsrättsliga förhandlingar.
Mål
Kursen ger dig följande kunskaper:
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är chef, personalchef/-specialist eller liknande motsvarande på ett företag som är medlem i Industriarbetsgivarna eller IKEM och som företräder företaget och/eller deltar i förhandlingar med facklig motpart.
Förkunskap
Kursen är grundkurs, men för att kunna tillgodogöra sig kursens innehåll förutsätts allmänna arbetsrättsliga grundkunskaper som kan förväntas av arbetsgivarföreträdare.
Kursens upplägg
Föreläsningar varvas med grupparbeten och förhandlings-och rollspel.
Ur innehållet
Kursen vänder sig till dig som arbetar på ett företag som är medlem i Industriarbetsgivarna eller IKEM.
Klara Stockholm, Klarabergsviadukten 90, Stockholm
Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.
Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.
Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.