Fyra steg till en bra lönebildning

Om utbildningen
Plats

För att lyckas med lönebildning behövs legitimitet i lönebildningsprocessen och kunskap om de möjligheter och ramar kollektivavtalen ger. Kursen ”Fyra steg till bra lönebildning” ger dig en ökad kunskap om hur man kan införa en bra lönebildning på din arbetsplats och hur du tar fram lokala lönesystem.

Kursen innehåller fyra delar:

  • Varför ska man jobba med lönen och vilka är fördelarna med lokal lönebildning?
  • Hur ser den praktiska löneprocessen ut i kollektivavtalen?
  • Hur byggs ett lokalt lönesystem och vad bör man tänka på? Gästföreläsare Ulf Andersson
  • Det goda samtalet

Kursen ges i samarbete med IKEM.

Kursföreläsare
Christer Sjödin, förhandlare, IKEM
Moon-Hee Tjeder, förhandlare, Industriarbetsgivarna
Christian Rimmerfeldt, förhandlare, Industriarbetsgivarna
Ulf Andersson, gästföreläsare

Mer om Ulf Andersson.
Ulf har en gedigen erfarenhet inom svensk industri. Han har tidigare arbetet som HR-chef på Uddeholm där han bl.a. förhandlade fram lokala lönesystem. Ulf Andersson har på senare tid arbetat som konsult inom industrin, och har bl.a. hjälpt medlemsföretag i olika branscher inom Industriarbetsgivarna med att ta fram lokala lönesystem.”

Digitalt via Microsoft Teams

Fyra steg till en bra lönebildning
Kostnad 1 000 kr exkl. moms
Datum
14/11/2022
Tid
08.30-12.00
Till anmälan

Vanliga frågor

Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Avtalskurs sågverksindustrin
Datum
19/12/2022
20/12/2022
Tid
09.00-12.00
09.00-12.00
Chefen och arbetsmiljön
Datum
31/01/2023
Tid
09.00-16.00

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer