Lunchseminarium i Riksdagen

Om utbildningen
Plats

Nyindustrialiseringen och omställningen – vad kan Sverige lära av andra länder?

Den gröna omställningen innebär en omfattande potential för industrin i Sverige. Företagen genomför enorma investeringar, inte minst i norr, samtidigt som flera tydliga hinder för tillväxt tornar upp sig. 

Omställningen innebär utmaningar med såväl kompetensförsörjning som infrastruktur och bostäder. För att företagen ska lyckas behöver de konkurrenskraftiga villkor och stabilitet. 

Tillsammans med riksdagsledamoten Oliver Rosengren (M) bjuder Industriarbetsgivarna in till ett seminarium på temat ”Nyindustrialiseringen och omställningen – vad kan Sverige lära av andra länder”. I en ny rapport granskar samhällsdebattören och teknologie doktor Nima Sanandaji närmare vilka lärdomar Sverige kan dra av andra länder och vilka förutsättningar svensk basindustri behöver för att lyckas med nyindustrialiseringen. Sanandaji har intervjuat företrädare för ett antal av de basindustriföretag som just nu investerar stort i grön omställning.

Tid: Onsdag 13 mars kl. 12.00 – 13.00, en enklare lunch serveras från 11.30
Plats: Riksdagshuset, ingång via Norrbro 1a, Stockholm. Lokal: RÖ9-54

Observera att giltig fotolegitimation krävs vid den säkerhetskontroll som sker vid inpassering till Riksdagens lokaler.

Riksdagshuset, Norrbro 1a, Stockholm

Lunchseminarium i Riksdagen
Kostnad Kostnadsfritt
Datum
13/03/2024
Tid
11.30-13.00
Till anmälan

Vanliga frågor

Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Sirius Forum 2024
Datum
04/09/2024
Tid
09.30-15.30

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer