Sirius Forum 2022

Om utbildningen

Tema: Mångfald och likabehandling

Varmt välkomna till Sirius Forum 2022 som går av stapeln den 2 februari och handlar om mångfald och likabehandling. Det är viktiga frågor för företagens konkurrenskraft och för jämställda, inkluderande arbetsplatser. Programmet har utarbetats av parterna gemensamt.

Målgruppen för Sirius Forum är nyckelpersoner i företag inom massa- och pappersindustrin, sågverk och skogsbruk. Vi vänder oss främst till dig som är arbetsledare eller arbetar fackligt men alla är självklart välkomna!

Säkra din plats och anmäl dig och dina kollegor redan nu!

Datum och tid: 2 februari 2022 09.30-16.00

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Program:

08.30 Registrering och kaffe

09.30 Välkomna
Per Widolf, förhandlingschef på Industriarbetsgivarna och Pontus Georgsson, förbundsordförande Pappers hälsar välkomna till Sirius Forum 2022.

09.35 Mumtaz Integration
Våga vara tydlig, nyfiken och konkret!
Rekryteringskonsulten Magnus Berg och syriske entreprenören Mouddar Kouli från Mumtaz Integration berättar om hur man överbryggar kulturkrockar och kopplar ihop utlandsfödda arbetssökande med svenska chefer.

10.45 Essity Group
Pia Höök, VP Diversity, Equity och Inclusion, delar med sig av inspiration och intressanta exempel från forskning och praktik. Pia har jobbat med verksamheters kultur, ledarskap och hållbarhet i många år. Hon arbetar sedan i november på Essity Group.

11.15 Lunch

12.30 Inkludo - för en schystare arbetsplats
Vad är okej att säga eller göra på jobbet?
Vi behöver prata om hur vi vill ha det på jobbet och lära oss mer om oss själva för att bli bättre på att inkludera och få en attraktivare arbetsplats. Vi spelar Inkludo!

14.30 Flens byggelement
HR-chefen för Flens byggelement, Klas Wahlström, berättar om hur företaget i samband med flyktingkrisen anställde syriska flyktingar för att kunna förstärka produktionen med ytterligare ett skift.

15.00 Stora Enso Sverige
Magdalena Hallberg, HR-direktör Stora Enso Sverige, presenterar det globala initiativet We Belong Here, som syftar till att främja mångfald och mer inkluderande arbetsplatser. Hon berättar också om företagets satsning för att öka andelen kvinnor inom den svenska verksamheten.

15.30 Tillsammans framåt!
Varje förändring börjar med ett första steg. Vi formulerar och delar med oss av de små steg som ska bidra till förändringen.

16.00 Sirius Forum 2022 avslutas - lycka till med arbetet på hemmaplan!

Sirius Forum 2022
Kostnad 800 kr exkl. moms
Datum
02/02/2022
Tid
09.30-16.00
Till anmälan

Vanliga frågor

Har Coronapandemin påverkat kursverksamheten?
Den pågående Coronapandemin påverkar Industriarbetsgivarnas kursverksamhet under de kommande månaderna. För närvarande håller vi kurser digitalt via Microsoft Teams.
Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Webbinarium Nya visselblåsarlagen
Datum
09/12/2021
Tid
09.00-10.30
Webbinarium: Cementkrisen - vad händer nu?
Datum
15/12/2021
Tid
08.30-09.30

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer