Webbinarium Hur påverkar nya LAS-överenskommelsen ditt avtal (sågverk)?

Om utbildningen
Plats

Industriarbetsgivarna har antagit Huvudavtalet i förhållande till bl.a. IF Metall, Pappers, Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer. Huvudavtalet börjar att tillämpas samtidigt som förändringarna i lagen om anställningsskydd (LAS), den 1 oktober 2022. Under våren genomförde Industriarbetsgivarna webbinarier om vad förändringarna innebär generellt för både de företag som omfattas av huvudavtalet och de som endast omfattas av de nya lagreglerna. Materialet från dessa webbinarier hittar du här.

Tidigare utsänt cirkulär avseende samtliga förändringar hittar du här.

Detta webbinarium kommer att behandla vad som gäller specifikt för ditt avtalsområde för arbetare respektive tjänstemän.

Observera att Industriarbetsgivarna kommer att hålla ett separat webbinarium som behandlar förändringarna avseende Omställnings- och kompetensstöd.

Syfte
Webbinariet vänder sig till dig som arbetar inom HR och är intresserad av en genomgång av de nya reglerna som kommer att gälla på ditt avtalsområde.

Mål
Webbinariet syftar till att ge dig en samlad bild av vilka förändringarna är och skillnader jämfört med dagens regler.

Målgrupp
Webbinariet vänder sig till alla inom företaget som i sitt dagliga arbetet hanterar arbetsrättsliga frågor eller personalfrågor för arbetsgivarens räkning. t.ex. personalhandläggare, företagets representanter vid fackliga förhandlingar, chefer/arbetsledare med personalansvar, lönehandläggare m.fl.

Förkunskaper
Webbinariet är grundläggande. Inga särskilda förkunskaper behövs.

Digitalt via Microsoft Teams

Webbinarium Hur påverkar nya LAS-överenskommelsen ditt avtal (sågverk)?
Kostnad Kostnadsfritt
Datum
30/09/2022
Tid
10.00-12.00
Till anmälan

Vanliga frågor

Var hålls kurserna?
Läs mer under varje kurstillfälle, där kan du se detaljer för varje kurs.
Håller ni företagsanpassade kurser?
Merparten av de kurser vi anordnar kan vi erbjuda som företagsanpassade kurser, på plats hos er eller digitalt via Microsoft Teams. Exempel på vanliga kurser som beställs är Chefen som arbetsgivarföreträdare, Förhandla med facket, Chefen och arbetsmiljön samt avtalskurser inom ert område. Kontakta Cathrin Lindell via mail för offert!
Vad kostar era kurser?
Kostnad för våra kurser anges i informationen för respektive kurs. Är du intresserad av en företagsanpassad kurs, kontakta Cathrin Lindell via mail  för offert.

Vårt utbud av kurser

Vi anordnar kurser för våra medlemsföretag, och externa konferenser och seminarier inom olika områden som berör Sveriges basindustri.

Om oss

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri.

Industriarbetsgivarna företräder närmare 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 155 miljarder kronor och omkring 290 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Läs mer