06 april 2022

Ebba Fredin blir ny presschef på Industriarbetsgivarna


Ebba Fredin och genrebild på journalist

Industriarbetsgivarna har anställt Ebba Fredin som presschef. Tjänsten är en nyinrättad tjänst och Ebba Fredin börjar på Industriarbetsgivarna den 1 juni 2022.

Ebba Fredin kommer närmast från en tjänst som kommunikationsstrateg på branschorganisationen Drivkraft Sverige. Innan dess var hon pressansvarig på arbetsgivar- och branschorganisationen Transportföretagen. Hon har också varit projektledare på Axess Publishing.

– Ebba Fredin kommer att få en nyckelroll i att lyfta industrins förutsättningar i media och jag är glad att välkomna henne till Industriarbetsgivarna. Vårt fokus i all vår kommunikation är basindustrins särskilda förutsättningar. Våra medlemsföretag verkar på en global marknad, de är exportberoende, råvarubaserade och går tjugofyra sju, säger Marina Lähteenmaa, kommunikationschef på Industriarbetsgivarna.

– Hon kommer till en helt ny tjänst här hos oss och nu stärker vi vår externa kommunikation ytterligare. Vi värdesätter de erfarenheter hon har, inte minst från tiden på Transportföretagen som vi har ett nära samarbete med, säger Marina Lähteenmaa.

– Jag ser fram emot att börja på Industriarbetsgivarna, stärka medierelationerna och lyfta medlemsföretagens särskilda villkor. Industriarbetsgivarnas medlemsföretag är de som leder den gröna omställningen i Sverige och behöver gynnsamma och stabila förutsättningar. Vår roll är att berätta om detta, inte minst i media, säger Ebba Fredin.

Ebba Fredin har en fil.mag-examen efter studier vid bland annat Uppsala universitet.

Ladda ner

Ladda ner
Pressbild

Kontakt

Marina Lähteenmaa
Marina Lähteenmaa
Kommunikationschef

kommunikation press