10 november 2023

Sirius-webbinarium om kompetensförsörjning


färdigt papper på Holmen Hallstavik Foto: Rickard Westman

Hur ska kompetensförsörjning inom massa- och pappersindustrin se ut nu och i framtiden? Välkommen till ett webbinarium den 4 december riktat till företrädare för arbetsgivare och fackliga organisationer.

Kompetensfrågan är komplex. Det måste anställas nya medarbetare inom industrin, medarbetare som vill stanna kvar och utvecklas i yrket samt att vi måste ta till vara den kunskap som finns idag men är på väg bort genom stora pensionsavgångar i branschen.  Det handlar om kompetensförsörjning, kompetensutveckling och inte minst kompetensöverföring. Hur löser vi detta på bästa sätt?

Under webbinariet tittar vi på resultatet från en marknadsundersökning, som visar oss hur det ser ut, och diskuterar hur vi kan fortsätta att arbeta mot gemensamma mål. Målet är en god och sund bransch med medarbetare som gillar sitt arbete och ser en framtid i Massa- och pappersindustrin.

Föreläsare är Jesper Hedin, Industriarbetsgivarna och Ellen Myrén Scott, Billerud Gruvön.

Datum och tid: 4 december 2023 09.00-10.00

Webbinariet är kostnadsfritt.

Du anmäler dig till webbinariet här.

Webbinariet riktar sig till arbetsgivare och fackliga organisationer inom massa- och pappersindustrin, men även arbetsgivare och fackliga organisationer inom sågverksindustrin är välkomna!


Massa- och pappersindustrin Sirius