14 oktober 2021

Industriarbetsgivarna.se får nytt utseende


Dator med nya IA.se

Under torsdagen lanserades Industriarbetsgivarnas nya hemsida, nu med ännu större fokus på aktuella frågor och medlemsnytta. Lanseringen har föregåtts av ett förnyelsearbete som även resulterat i en ny grafisk profil.

– Vi är glada och stolta över att nu få visa upp en mer användarvänlig och nyhetsorienterad hemsida. Industriarbetsgivarna behöver som arbetsgivarorganisation både nå ut med viktig information till våra medlemmar, men också driva ett aktivt påverkansarbete. Den nya hemsidan ger oss bättre möjligheter att kombinera dessa uppdrag, säger Marina Lähteenmaa, kommunikationschef på Industriarbetsgivarna.

Lyfter fram fokusområden

Nu lanseras alltså nya Industriarbetsgivarna.se. Gustaf Anderson, kommunikatör på Industriarbetsgivarna och projektledare för arbetet med den nya webbplatsen, berättar mer:

– Nya Industriarbetsgivarna.se gör det lättare för besökaren att snabbt finna information i våra viktigaste frågor, oavsett om man är journalist, opinionsbildare eller arbetar på något av våra medlemsföretag, säger Gustaf Anderson.

Hemsidan, som tagits fram i samarbete med webbyrån Esatto, ger användaren möjlighet att snabbt sätta sig in i hur Industriarbetsgivarna arbetar inom fokusområden som arbetsmiljö, arbetsgivarservice, kompetensförsörjning, ekonomisk analys och EU:s utveckling.

Ny grafisk profil

Förnyelsearbetet har även resulterat i en ny grafisk profil, även där med stort fokus på medlemsnytta.

– Vårt uppdrag som arbetsgivarorganisation med stor kurs- och utbildningsverksamhet ställer stora krav på tydlighet. Den nya grafiska profilen kopplar samman vår befintliga logotyp med en modernare färgpalett och ett typsnitt som gör det lättare att kunna hantera större textmängder, avslutar Gustaf Anderson.

Industriarbetsgivarnas nya grafiska profil har tagits fram tillsammans med Wonderboys.

Ladda ner

Kontakt

Marina Lähteenmaa
Marina Lähteenmaa
Kommunikationschef
Gustaf Anderson
Gustaf Anderson
Kommunikatör