13 mars 2024

Pension och försäkring via jobbet – samlat på ett ställe för tjänstemän


Pension och försäkring via jobbet – samlat på ett ställe för tjänstemän

Från och nu ska du som arbetsgivare hänvisa dina anställda tjänstemän med tjänstepension ITP till Avtalat. Allt det som tidigare fanns för dem hos Collectum och collectum.se finns nu på avtalat.se, såsom information, kontakt till kundservice eller logga in-knappen för att göra förändringar i tjänstepensionen ITP.

Förändringen innebär också att årsbeskedet som dina anställda tjänstemän får om tjänstepensionen ITP från och med i vår kommer från Avtalat. Brevet kommer antingen i deras fysiska brevlåda eller digitalt via Kivra. 

Som arbetsgivarna fortsätter du att lönerapportera och administera kollektivavtalad tjänstepension och försäkring hos Collectum och Fora, precis som tidigare.

På uppdrag av arbetsmarknadens parter Svenskt Näringsliv, LO och PTK informerar och vägleder Avtalat om pension och försäkringar via jobbet både för dig som arbetsgivare och dina anställda. Genom avtalat.se blir det enklare att ha koll på tjänstepensionen och de försäkringar som ingår i kollektivavtalet. 

Vår ambition på Avtalat är att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Bra att känna till är att Avtalat har webbinarier, checklistor och nyhetsbrev för dig som arbetsgivare.


arbetsgivarfrågor itp Tjänstepension