08 mars 2024

Susanna Ribrant blir ny vd för Prevent


bildkollage med prevents vd i fyrkantsporträtt Bildkollage. Foto på Susanna Ribrant kommer från Byggmarknadskommissionen.

Susanna Ribrant tillträder som ny vd på arbetsmiljöorganisationen Prevent efter sommaren. Hon kommer närmast från tjänsten som förhandlingschef på forskningsinstitutet RISE. Det skriver Prevent i ett pressmeddelande.

Följande text är hämtad från Prevents pressmeddelande (2024-03-08).

Susanna Ribrant är jurist i grunden och har lång erfarenhet av att jobba med frågor som rör arbetsmiljö. Hon har arbetat som ämnesråd och ställföreträdande enhetschef på enheten för arbetsrätt och arbetsmiljö på arbetsmarknadsdepartementet. Susanna Ribrant har också en bakgrund inom Arbetsmiljöverket och har jobbat med bland annat arbetsmiljöfrågor inom byggsektorn.

Hon efterträder Maria Schönefeld som efter 15 år som vd på Prevent går i pension.

– Processen med att hitta en ny vd är i mål och vi har hittat en person som vi tror på. Susanna Ribrant är en person med gedigen kunskap om och stort intresse för arbetsmiljöfrågor, säger Carina Lindfelt, ordförande för Prevents styrelse och avdelningschef på Svenskt Näringsliv.

Prevent bildades 1942 och arbetar med arbetsmiljöfrågor på uppdrag av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

– För oss ägare av Prevent är det oerhört viktigt med en vd som har en förståelse för partsvärlden. Vi är övertygade om att Susanna Ribrant är helt rätt person att leda Prevent framåt, säger Linda Grape, vice ordförande för Prevent och kanslichef på PTK.


Arbetsmiljö