22 april 2022

Vi söker förhandlare till Industriarbetsgivarna


Dialog på kontoret Foto: Håkan Flank

Är du redo för en ny utmaning och har ett genuint intresse av arbetsrätt? Är du en utåtriktad problemlösare med god social kompetens och ett stort intresse för samhällsfrågor? Om ja, så kan detta vara en möjlighet för dig.

Vill du bli en del av vårt trevliga team och arbeta med arbetsgivarfrågor för Industriarbetsgivarna och dess medlemsföretag inom svensk basindustri, d v s stål-, metall-, gruv-, massa- och pappersindustrin, sågverks-, byggnadsämnes-, och svetsmekanisk industri? Inom Industriarbetsgivarna arbetar 24 trevliga och kompetenta personer med olika expertiser i en organisation som präglas av gott samarbete och högt i tak.

Du kommer att arbeta med service till våra medlemsföretag genom rådgivning och hantering av arbetsrättsliga ärenden samt att hålla kurser i arbetsrättsrelaterade ämnen. Därutöver ingår att arbeta med förhandlingsverksamhet i form av tviste- och medbestämmandeförhandlingar inklusive tolkning, tillämpning och utveckling av aktuella kollektivavtal, samt att vara delaktig i kollektivavtalsförhandlingar. Arbetsuppgifterna är varierande och utvecklingsmöjligheterna stora. Du rapporterar till biträdande förhandlingschef.

Industriarbetsgivarna sitter i lokaler i centrala Stockholm tillsammans med andra arbetsgivarorganisationer som vi samverkar med på olika sätt.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbetsrätt och förhandlingar från en arbetsgivarorganisation, advokatbyrå eller bolag. Du har en juristexamen eller annan relevant högskoleutbildning. För att passa i rollen har du ett starkt intresse för arbetsmarknads- och samhällsfrågor. Vi tror att du är en person som har god förmåga att arbeta lösningsorienterat och är flexibel och orädd för att ta egna initiativ. För att passa för rollen ser vi vidare att du är utåtriktad, social och kommunikativ, då arbetet innebär många olika kontaktytor, såväl internt som externt.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se då urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Industriarbetsgivarna med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766 33 14 40.

Om Industriarbetsgivarna

Industriarbetsgivarna är en renodlad arbetsgivarorganisation för svensk basindustri, d v s stål-, metall-, gruv-, massa- och pappersindustrin, sågverks-, byggnadsämnes-, och svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder nära 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Vårt arbete går ut på att underlätta för våra medlemsföretag så att de kan ägna sig åt sin kärnverksamhet. Vi arbetar med service till medlemsföretagen i form av exempelvis rådgivning i arbetsrätt, kollektivavtal och arbetsmiljöfrågor och håller kurser och utbildningar anpassade till industriföretag. Vi förhandlar om löner, allmänna villkor och sluter kollektivavtal för våra medlemsföretag. Vi arbetar också med kompetensförsörjning, utrednings- och utvecklingsarbete och hjälper våra medlemsföretag med förhandlingar samt juridiskt biträde i domstolsprocesser.


arbetsgivarfrågor