23 september 2022

Industriarbetsgivarna välkomnar två nya kollegor


Lotta och Anton i IA:s kontorslandskap

Vi är glada att kunna välkomna två nya medarbetare till Industriarbetsgivarna: Lotta Gahmberg som tillträder tjänsten som förhandlare och rådgivare samt Anton Strid, masterstudent inom nationalekonomi som kommer att arbeta med ekonomisk analys.

– Vi hälsar Lotta Gahmberg varmt välkommen till Industriarbetsgivarna. Lotta ska arbeta som förhandlare och rådgivare och började den 16 september, säger Kristina Karmestedt-Estman, biträdande förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.

Lotta kommer närmast från Sobona där hon i drygt 4,5 år arbetat som förhandlare inom branscherna energi och vatten och miljö med centrala förhandlingar, rådgivning i arbetsrätt och kollektivavtal samt även hållit i kurser kollektivavtal och lönebildning. Före det har hon arbetat som förhandlare och HR-strateg på större företag med arbetsrätt och förhandlingar, pensioner och omställning. Lotta har gått P-Linjen med arbetsrättslig inriktning vid Lunds universitet.

– Jag tycker att det är väldigt roligt och spännande att vara på plats på Industriarbetsgivarna och lära mig om basindustrin och dess förutsättningar. Jag hoppas kunna ge bra råd och service till våra medlemsföretag tillsammans med kompetenta kollegor, säger Lotta Gahmberg.

Förstärkning inom ekonomisk analys

Även enheten för ekonomisk analys får förstärkning genom Anton Strid, ekonom.

– Ser väldigt mycket fram emot att jobba med Anton. Blir toppen med en extraresurs, speciellt inför de stundande avtalsförhandlingarna, säger Kerstin Hallsten, chefekonom Industriarbetsgivarna.

Anton kommer att arbeta på Industriarbetsgivarna parallellt med studier på masterprogrammet i nationalekonomi på Stockholms universitet. Tidigare har Anton studerat vid Örebro universitet.

– Det känns väldigt inspirerande och kul att få jobba på Industriarbetsgivarna, samt motiverande att få möjligheten att arbeta praktiskt med det som är centralt i min utbildning. Jag ser fram emot att lära mig mer om industrin och om medlemsföretagen, säger Anton Strid.

Kontakt

Lotta Gahmberg
Lotta Gahmberg
Rådgivare, förhandlare
Kerstin Hallsten
Kerstin Hallsten
Chefekonom
Kristina Karmestedt Estman
Kristina Karmestedt Estman
Biträdande förhandlingschef

arbetsgivarfrågor Ekonomi