08 juli 2019

Succé för Almedalens hårdaste mingel


Almedalens hårdaste mingel 2019 Foto: Rickard Kilström

Även i år arrangerade Industriarbetsgivarna Almedalens hårdaste mingel tillsammans med Svemin och Jernkontoret.

Ett mingel som bjöd på viktiga diskussioner om kompetensfrågor och klimat, men också uppsluppen emojidebatt.

Stämningen var uppsluppen när fem ungdomspolitiker äntrade scenen på Almedalens hårdaste mingel, ett återkommande inslag under politikerveckan i Visby. Medverkande i panelen var Magnus Ek, ordförande Centerns Ungdomsförbund, Benjamin Dousa, ordförande Moderata Ungdomsförbundet, Joar Forssell, ordförande Liberala Ungdomsförbundet, Magnus Hallander, ordförande Kristdemokratiska Ungdomsförbundet och Lovisa Berglund, infrastruktur- och energipolitisk talesperson Grön Ungdom.

Emojidebatt lockade till skratt

För att svara på frågorna från minglets moderatorer Maja Boström, kommunikationsdirektör Jernkontoret och Emma Härdmark, kommunikationschef Svemin, fick paneldeltagarna använda sig av emojisymboler. En succé som belönades med många skratt från den gruv- och stålkunniga mingelpubliken.

Debatten, som fokuserade på klimat- och kompetensförsörjningsfrågor, kommenterades avslutningsvis av Christina Båge-Friborg, hållbarhetsdirektör SSAB och Mikael Staffas, vd och koncernchef Boliden. 

Topplacerat mingel

På plats var också Makthavare.se som valde att placera minglet på sin topplista även i år. I mingellistan för 2019 skriver de att ”upplevelsen av det här minglet var att det var genuint. Dessutom arrangerat utan byrå, vilket är världens största plus i kanten.” 

Almedalens hårdaste mingel 2019
Foto: Rickard Kihlström

almedalen